Een rustig dagje even tussen door !

Verslag dag 4 ksj kamp ‘14

 

Na het lekkere eten van gisterenavond, hadden de kabouters eerst bezinning en konden ze daarna gezellig in hun warme bedje kruipen om te bekomen van het vermoeiende 2daagse. De joro’s speelden na het avondmaal nog enkele toffe slaapzak spelletjes alvorens zij in hun bedje kropen.

 

Vandaag sliepen we lang uit tot 9u en startte de dag met een gezonde portie ochtendgymnastiek en een dansje. Om helemaal in thema te starten mocht iedereen aan de ontbijt tafel gaan zitten met zijn aller zotste marginale campingoutfit. Bij aankomst in de eetzaal, bleek dat onze lieve kokjes een grote verassing voor ons hadden. Ons ontbijt bestond uit een gigantisch groot buffet met heel veel verschillende keuzes! De kinderen konden kiezen uit sandwiches, chocoladebroodjes, yoghurt, kaas, choco, confituur, verse fruitsalade, chocomelk, appelsap, fristi,… Echt genieten dus! Toen we klaar waren met brunchen, was het tijd om eindelijk het echte thema in te leiden met een toneeltje van de leiding. Het heem werd ingekleed en van Hollandse accent werd nu ook gebruik gemaakt.

 

Om het wat rustig aan te doen na 2daagse,  hielden we een knutsel dag. We schilderden T-shirts, maakten loom bandjes,  we maakten ook bloemen uit crêpepapier en versierden onze leuke zonnepetjes.

 

Na een lekkere kom soep zette we de dag verder met heel wat waterspelletjes. Koud was het zeker niet, maar amusement zeker en vast wel. De spelletjes gingen van maffia tot estafette en gewoon elkaar nat maken was al een geestigheid op zich. Een lekker 4-uurtje (heerlijke chocomousse) gaf ons weer extra energie om de activiteit verder te zetten.

 

Toen iedereen terug was opgewarmd, ontstond bij alle gasten een grote euforie toen we allen de geur van WAP (worst, appelmoes en patatten) begonnen te ruiken uit de keuken. Nadat iedereen zo’n 3 porties avondmaal had binnen gespeeld, was het weer tijd voor een spel.

 

Deze avond was het voor de joro’s bezinning en voor de kabouters een feestje voor Warre Block zijn verjaardag.  Daarna speelden we allen samen een super tof typisch camping spel. Namelijk bingo! Fun was het zeker !!!

 

Veel groetjes !!

 

 

 

 

Close Menu