-12 Bannen

Kabouters (6-8 jaar)

De jongste leden van onze beweging noemen we de Kabouters

In de KSA kunnen de kleintjes zich uitleven en inleven in de spellen en activiteiten die de leiding met veel plezier voorbereidt en met vol enthousiasme speelt met de gastjes! Ze zijn verwonderd door verschillende soorten spellen met telkens een leuk verhaal bij! Ze leren er samen spelen en beleven allerlei fantasieën! Het is het begin van hun KSA-leven.

Piepers (8-10 jaar)

Bij de piepers worden de spellen al wat moeilijker. Ze leren om in team te spelen en er moet soms al meer nagedacht worden bij de spellen. Ze blijven niet lang stilzitten en mogen soms eens goed ravotten!

Joro's (10-12 jaar)

De joro’s zijn de laatste groep in de -12. Hier staan actie en spanning centraal! Ze verkennen al wat verder van onze vertrouwde marge, doorheen de gemeente (park 58, koningsbos, strand). Ze worden soms ’s avonds verwacht voor het spel. Doorheen het jaar wordt er een hechte groep gevormd, die steeds complexere spellen speelt!

+12 Bannen

Knim (12 - 14 jaar)

De knim zijn jonge tieners van het eerste en tweede middelbaar. Ze verzamelen zich elke zaterdagmiddag aan de Margaretakerk. Ze krijgen al meer verantwoordelijkheid en hebben zelf wat zeg in de activiteiten. Vaak doen ze een activiteit op verplaatsing, dan gaan we met de fiets naar ‘t Zwin, bos, strand, … Na de activiteit kunnen ze iets drinken en een chipje eten in de knimbar. Het lokaal van de knim is in het zijgebouw van de kerk.

 Ze gaan voor de eerste keer op tentenkamp!

Sjo (14 - 16 jaar)

Sjo’ers zijn jongvolwassenen (3e en 4e middelbaar). Ze zijn al wat zelfstandiger en krijgen dan ook meer vrijheid. Ze leren omgaan met verantwoordelijkheid en hebben zelf ook invloed op het verloop van de activiteiten. De sjo’ers vormen hier één echte groep en werken samen om elke zaterdag een leuke activiteit te beleven! Sjo’ers staan open voor alles! Ze zullen soms even stil zitten om te babbelen, maar spelen even graag een intensief spel.
Deze groep doet natuurlijk ook veel speciale activiteiten zoals de ‘Joepie’, een vierdaagse wandeltocht naar een geheime stad X. Voor de 2e jaar sjo’ers is er ‘paascursus’ een week georganiseerd door KSA Noordzeegouw, waar ze veel leren over leiding geven en veel nieuwe, toffe vrienden zullen ontmoeten. Natuurlijk is het fantastische weekend niet te vergeten samen met het tiendaagse tentenkamp in de Ardennen.

Hernies (16 +)

De hernies zijn de oudsten van de KSA. Dit jaar worden ze klaargestoomd om goeie leiders te worden. Ze doen een paar keer per jaar stage als leiders in de jongere groepen, Ze organiseren feestjes of financiële acties en spelen natuurlijk ook geweldig leuke spelletjes.

Op het einde van het jaar vertrekken de hernies ook voor 2 weken op buitenlands kamp.